Aktualności


Świąteczne brunche - 25 i 26.XII.2019

Serdecznie zapraszamy do spędzenia Świąt Bożego Narodzenia w naszym pałacu. W naszych eleganckich salach restauracyjnych, jak co roku szykujemy dla Państwa wykwintną świąteczną ucztę pełną tradycyjnych wspaniałych dań autorstwa naszego Szefa Kuchni. Przy blasku kominka i choinkowych lampek, dźwiękach kolęd i pięknym otoczeniu sosnowego lasu – będą Państwo mogli cieszyć się świątecznym czasem w gronie najbliższych.

25 i 26 grudnia 2019 w godzinach 12:00 – 17:00 organizujemy dwa wspaniałe świąteczne brunche, podczas których zadbamy nie tylko o znakomitą kuchnię łączącą smaki tradycji i nowoczesnej formy, ale również o odpowiedni wystrój pałacu, świąteczną atmosferę oraz atrakcje dla najmłodszych.

By Państwa pociechy po wspólnym pysznym posiłku mogły szybko miło spędzić czas na beztroskiej zabawie – do ich dyspozycji będzie przestronna sala zabaw z dmuchańcem, zabawkami i przemiłą animatorką, która zadba o bezpieczeństwo dzieci i dobrą atmosferę.


W RAMACH BRUNCHU ZAPEWNIAMY:

Bogaty wybór wyśmienitych potraw podanych w formie dostępnych przez cały czas bufetów: zimnego, gorącego oraz deserowego

(pełne menu dostępne w poniższej)

Woda i soki owocowe w dzbanach

Kawa i wybór herbat – dostępne w bufecie

Kącik dla matki z dzieckiem

Dmuchaniec i zabawki w specjalnej sali

Animacje i opiekunka dla dzieci

Świąteczny wystrój obiektu

(choinki w Recepcji oraz głównych salach restauracyjnych, świece i świąteczne akcenty na stołach)

Bezpłatny parking


CENY BRUNCHU:

Dorośli: 159 zł/os bez alkoholu

Dzieci: do 6 lat gratis, od 6 do 12 lat 80 zł/dziecko.

Do całości rachunku doliczane jest 10 % opłaty serwisowej .

 

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE ORAZ REZERWACJE: 

Ludwika Grzejdak, tel. +48 664 902 661, e-mail: l.grzejdak@klubsosnowy.pl

Agnieszka Kowalczyk, tel. 502 707 687, e-mail: a.kowalczyk@klubsosnowy.pl

Rezerwacja pokoi hotelowych: tel. +48 502 707 707


BRUNCH ŚWIĄTECZNY – MENU 25 i 26.12.2019

PRZYSTAWKI ZIMNE

-śledź z rodzynkami, śliwką wędzoną i pieczonym burakiem
-śledź tradycyjny z cebulą i grzybami
-śledź z salsą słodko-kwaśną
-tradycyjna sałatka jarzynowa z kremem dijon
-karp królewski w limonkowej glazurze
-sandacz mazurski z ragout dyniowym
-pasztet z kaczki z konfiturą żurawinową
-tatar wołowy z piklami
-galantyna z indyka z konfiturą z czerwonej cebulki i moreli
-mix sałat z gęsią i winegretą różaną
-terrina z warzyw z kozim serem
-galantyna z ryb morskich
-bufet sałatkowy

DODATKOWO W MENU:

– stół wiejski pełen tradycyjnych mięs, wędlin i dodatków

ZUPY

-zupa z borowika z rozmarynem
-rosół z dzikiego ptactwa z warzywami i lubczykiem

DANIA GŁÓWNE:

-karp pieczony w musie z karczoch i rodzynek
-pierogi z kaczką glazurowaną emulsją pomarańczową
-kurczak zagrodowy z ragout dyniowym
-szynka marynowana w żubrówce z goździkami i pomarańczami
-poliki wołowe duszone w czerwonym winie
-łosoś norweski w sosie z pieczonego pora z cydrem
-wigilijna kapusta z borowikami
-ziemniaki opiekane z ziołami
-kaszotto z borowikami i rozmarynem
-kluski śląskie/gnocchi ziemniaczane

BUFET DESEROWY

-tradycyjne makowce
-domowe serniki
-szarlotki
-torty bezowe
-pierniki

Wszystkie zdjęcia zamieszczone na stronie mają charakter poglądowy i nie stanowią oferty handlowej.