KARTA MENU


PRZYSTAWKI NA ZIMNO:

Carpaccio z pieczonego buraka z endywią, kozim serem, rukolą  i sosem miętowym – 27 zł

Tatar z polędwicy wołowej wędzony dymem, anchois, grzanka z chleba razowego – 38 zł

Carpaccio wołowe z oliwą truflową, parmezanem i rukolą – 36 zł

Śledź z burakiem marynowanym i przepiórczym jajem w occie winnym i  miodzie– 17 zł

 

PRZYSTAWKI NA CIEPŁO:

Krewetki w sosie mango z chili – 32 zł

Pierogi z dzika w glazurze rozmarynowej – 32 zł

 

 ZUPY:

Rosół z perliczki z kołdunami z baraniny – 20 zł

Krem porowo – gruszkowy z granatem i czerwonym pieprzem – 16 zł

Zupa z soczewicy z cielęciną i warzywami – 20 zł

 

DRUGIE DANIE:

Kaczka pieczona z sosem żurawinowym, pęczotto z jabłkami i burakami kandyzowanymi cydrem – 46 zł

Golonka pieczona w piwie z puree chrzanowym i blanszowaną brukselką – 42 zł

Jagnięcina grillowana z ragout z komosy ryżowej z warzywami i sosem miętowym – 70 zł

Stek z polędwicy wołowej z ziemniakami opiekanymi, warzywa z wody i chutneyem z czerwonej cebuli – 65 zł

Dziki łosoś z topinamburem z mini sałatą rzymską, marchewką baby

 i sosem limonkowym – 54 zł

Królewski sandacz z soczewicą, romanesco i chipsami z pasternaka – 48 zł

Dorada marynowana w oleju lnianym z koprem włoski, limonką, czerwonym pieprzem i puree z pieczonego batata – 44 zł

 

DESERY:

Mus czekoladowy z sosem malinowym z chrupiącą bezą – 15 zł

Crumble z owoców leśnych z  lodami waniliowymi  – 18 zł

Pana cotta z sosem z pieczonego buraka – 15 zł

Tarta z waniliowym kremem brulee – 18 zł

Tradycyjny sernik domowy z sosem zabajone – 18 zł

 

***Od poniedziałku do soboty zapraszamy również na lunche ze znakomitym menu specjalnym***

W porze lunchowej zapraszamy serdecznie na znakomite dania z menu dnia. Codziennie Szef Kuchni przygotowuje specjalne menu z promocyjnymi cenami znakomitych sezonowych dań i deserów.