Aktualności


Brunche Wielkanocne - 21 i 22.04.2019

Brunche Wielkanocne w naszej Restauracji stały się bardzo lubianą przez Państwa tradycją i z co roku mamy przyjemność spotykać się z Państwem zarówno w wielkanocną niedzielę jak i poniedziałek. Szef Kuchni dba o szeroki wybór tradycyjnych potraw, w które wplata znane Państwu z naszych brunchów czy bankietów inne specjały Restauracji. W bufetach pojawiają się znakomite mięsiwa, potrawy jajeczne i rybne, tradycyjne zupy, znakomita pieczona kaczka, ręcznie lepione pierogi i oczywiście wspaniałe słodkości ze słynnymi tortami bezowymi na czele.

Dla najmłodszych Gości zaplanowaliśmy beztroskie szaleństwo na dmuchańcach w specjalnej sali zabaw. Do ich dyspozycji będą też zabawki w przygotowanym kąciku malucha, a o bezpieczeństwo zadba profesjonalna opiekunka.

W ramach oferty specjalnej wszyscy Goście korzystający z Brunchu Wielkanocnego mogą korzystać bezpłatnie z naszej strefy wellness : basen, sauny, laźnie, jacuzzi – w dniu brunchu w godzinach pracy strefy wellness (do godziny 22:00).

CENY BRUNCHU:

Dorośli: 159 zł/os bez alkoholu

Dzieci: do 6 lat gratis, od 6 do 12 lat 80 zł/dziecko.

Pakiet alkoholowy: wino białe, wino czerwone, wino musujące – 29 zł/osoba

Do całości rachunku doliczana jest opłata serwisowa w wysokości 10 %.

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE ORAZ REZERWACJE: 

Monika Rutkowska, e-mail: m.rutkowska@klubsosnowy.pl tel.: 502 707 710
Agnieszka Kowalczyk, e-mail: a.kowalczyk@klubsosnowy.pl tel.: 502 707 687
Ludwika Grzejdak: l.grzejdak@klubsosnowy.pl , tel.: 664 902 661

 

MENU WIELKANOCNE NA 21 i 22.04.2019

Zimne przystawki:

Schab wolno pieczony z musem chrzanowym w galarecie cytrynowej

Galareta z golonki cielęcej

Jaja faszerowane:

* pastą z pieczonego łososia

*pastą z pieczarek

*pastą z szynki

Łosoś marynowany w kolendrze, imbirze z sosem winegret z miodu lipowego i musztardy francuskiej

Tradycyjny śledź z cebulką i kurkami

Tatar wołowy z kremem Dijon

Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem

Tradycyjna sałatka jarzynowa z przepiórczym jajkiem

Pasztet wieprzowy z grzybami

Pasztet wieprzowy z żurawiną

Bufet sałatkowy

 

Zupy:

Barszcz biały z kiełbasą i jajem

Tradycyjny rosół domowy z lanymi kluskami

 

Dania główne:

Udziec z indyka marynowany w calvadosie z grillowaną gruszką

Polędwica wieprzowa, flambirowane karczochy, sos winny

Domowe pierogi z mięsem i chrupiącym boczkiem

Domowe pierogi ruskie z cebulą

Kaczka pieczona, sos żurawinowy, jabłko w karmelu

Bałtycki dorsz, sos winegret z soczewicy i warzyw

Warzywa gotowane

Buraczki glazurowane miodem lipowym

Ziemniaki puree

Kopytka

 

Bufet wiejski

Swojskie mięsa i wędliny

 

Bufet deserowy:

Baby wielkanocne

Mazurki

Serniki

Makowce

Torty bezowe

Patery owoców

 

Napoje:

Woda, soki

Kawa, wybór herbat