Aktualności


Brunche Świąteczne - 25 i 26.12.2018

Gorąco zapraszamy na pyszne, pełne tradycyjnych aromatów, wspaniałych dań i atrakcji dla dzieci Brunche z okazji Świąt Bożego Narodzenia, które w naszej Restauracji organizujemy 25 i 26 grudnia 2018 w godzinach 12:00 – 17:00. W eleganckich salach w świątecznej odsłonie przygotowujemy jak co roku bogato zastawione wykwintnymi daniami bufety, na których znajdą Państwo szeroki wybór zimnych przystawek, dań gorących oraz znakomitych deserów. Świąteczne rarytasy przeplatały będą się z kulinarnymi inspiracjami naszego Szefa Kuchni – dzięki czemu, każdy z Państwa i Państwa Gości odnajdzie w menu swoje ulubione smaki.

Dla najmłodszych Gości szykujemy przestronną świąteczną salę zabaw, gdzie będą mogli szaleć na dmuchańcach i oddać się beztroskim harcom pod opieką profesjonalnej opiekunki.

W ramach rezerwacji zapewniamy Państwu:

  • możliwość nieograniczonego korzystania z bufetów w godzinach 12:00 – 17:00
  • nielimitowane napoje zimne : wodę i soki owocowe
  • nielimitowane napoje gorące : kawę i wybór herbat
  • rezerwację w wybranej sali
  • wspólny stół z eleganckimi krzesłami, obrusem i serwetami
  • świąteczne akcenty dekoracyjne na stole

ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z NASZYM ŚWIĄTECZNYM MENU 

Przystawki:

  • Mix sałat z dynią pieczoną i szynką parmeńską
  • Mix sałat z kozim serem, winegretą różaną, marynowanymi buraczkami
  • Półgęsek z chutneyem z czerwonej pomarańczy
  • Śledź z cebulką i kurkami
  • Rolmopsy z cebulką i konfiturą z pomidorów
  • Golonka cielęca
  • Karp królewski w glazurze limonkowej
  • Pstrąg faszerowany
  • Pasztet z królika
  • Tradycyjna sałatka warzywna z chipsem z szynki parmeńskiej
  • Rostbef wołowy marynowany w whisky
  • Łosoś wędzony na zimno w koprze z kremem freshe
  • Sandacz z warzywami korzennymi
  • Terrina z  indyka z gruszką
  • Pieczywo, masło

Zupy:

  • Zupa grzybowa z borowików bieszczadzkich
  • Consome z dzikiego ptactwa z domowym makaronem

Dania gorące

  • Karp w migdałach, sos chardonnay
  • Pierogi z kaczką glazurowaną czerwoną pomarańczą
  • Sandacz mazurski z ragout warzywnym
  • Zagrodowy kurczak po staropolsku
  • Kaczka pieczona z sosem żurawinowym
  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana borowikami, szpinakiem w sosie tymiankowym
  • Pieczona pierś z indyka marynowana w cydrze
  • Ziemniaki z wody
  • Kapusta duszona z borowikami
  • Warzywa gotowane
  • Kopytka z cebulką
  • Buraczki glazurowane miodem

Bufet deserowy:

  • Sernik wiedeński
  • Brownie z karmelem
  • Szarlotka
  • Sero-makowiec
  • Makowiec
  • Torty bezowe

DODATKOWO W MENU: Stół wiejski z wyborem tradycyjnych wędlin i serów.

CENY BRUNCHU ŚWIĄTECZNEGO

Dorośli: 149 zł/os bez alkoholu

Dzieci: do 6 lat gratis, od 7 do 12 lat 75 zł/dziecko.

Pakiet alkoholowy: wino białe, wino czerwone, wino musujące – 29 zł/osoba

Do końcowego rachunku doliczane jest 10 % opłaty serwisowej.

W celu dokonania rezerwacji zapraszamy do kontaktu z Działem Sprzedaży:

Monika Rutkowska,   e-mail:  m.rutkowska@klubsosnowy.pl  tel.: 502 707 710
Agnieszka Kowalczyk,   e-mail:  a.kowalczyk@klubsosnowy.pl  tel.: 502 707 687
Ludwika Grzejdak:  e-mail:  l.grzejdak@klubsosnowy.pl  tel.: 664 902 661